Pieczone jajka z fetą i ziołami

Składniki

 

  • 2 łyżki drobno posiekanych ziół (pietruszka, mięta, oregano, bazylia, wg gustu)
  • 1 drobno posiekana zielona cebulka
  • 8 jajek
  • 1/3 pokruszonej kostki sera feta
  • 1/3 szklanki tarkowanego sera cheddar

 

Dodatkowo

 

  • ¼ szklanki suszonych pomidorów
  • szczypiorek
  • szpinak
  • organiczny kurczak
  • organiczny bekon

 

Sposób przygotowania

 

  1. Rozgrzać piekarnik do 180° C.
  2. Nasmarować tłuszczem cztery kokilki.
  3. Do naczyń wrzucić zioła i cebulkę.
  4. Do każdej kokilki rozbić po 2 jajka.
  5. Posypać wymieszanymi serami.
  6. Piec bez przykrycia przez ok. 10 minut, lub aż upieką się jajka.
  7. Podawać ze świeżą sałatką.

 

Porcja na 4 osoby.

Dodaj komentarz