Krem z komosy ryżowej

Składniki

 

  • 1 szklanka gotowanej komosy ryżowej (wlać 2 szklanki wody i gotować metodą absorpcji na małym ogniu przez 15-20 minut)
  • ¾ szklanki mleka
  • starta skórka z połowy cytryny
  • ¼ szklanki suszonych moreli lub brzoskwini, grubo posiekanych
  • ¼ szklanki ksylitolu
  • ¼ szklanki posiekanych migdałów
  • ¼ łyżeczki mielonego cynamonu

 

Dodatkowo

 

Można dodać owoce gotowane na parze

 

Sposób przygotowania

 

  1. Wszystkie składniki wrzucić do garnka, wlać pół szklanki wody i gotować na wolnym ogniu.
  2. Gotować bez przykrycia, do momentu aż danie nabierze gęstej i kremowej konsystencji. Potrwa to około 10 minut.
  3. Należy uważać, aby nie przypalić .
  4. Jeśli wyjdzie zbyt gęsty, dodać więcej wody.

Jedna myśl nt. „Krem z komosy ryżowej”

Dodaj komentarz