Jajecznica orzechowa

Składniki

 

  • 4 jajka
  • ¼ szklanki mleka owsianego
  • 1 łyżeczka mieszanki nasion z siemienia lnianego, słonecznika, dyni i sezamu (dodać po przyrządzeniu dania)
  • świeże zioła, takie jak szczypiorek, bazylia, oregano, tymianek
  • sól himalajska do smaku

 

Dodatkowo

 

  • wspaniale smakuje z chlebem focaccia
  • pokrojone w plasterki suszone lub świeże pomidory
  • gotowane warzywa, świeży szpinak
  • organiczna szynka, organiczny kurczak, ryba w oleju (sardynki, makrela, łosoś, wędzony śledź)
  • do podania można też użyć arkusza nori
  • podawać z sałatką i świeżymi kiełkami

 

Sposób przygotowania

 

  1. Wymieszać wszystkie składniki.
  2. Na patelni rozgrzać niewielką kawałek masła klarowanego.
  3. Wlać mieszankę z jajkami i smażyć.
  4. Dodać świeżo zmielone nasiona.

 

Porcja na 2 osoby.

Dodaj komentarz