Gulasz wołowy z wolnowara

Najlepiej gotować w wolnowarze, gdyż wołowina będzie miękka, a sos nie straci swoich wartości odżywczych

 

Składniki

 

  • 1,2 kg wołowiny organicznej, pokrojonej w kostkę
  • 1 duża cebula
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 puszki organicznych pomidorów
  • 1 czerwona papryczka
  • 2 marchewki
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 0,5 litra bulionu
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu lub 2 świeże gałązki
  • pół łyżeczki suszonego tymianku lub 2 świeże gałązki
  • szczypta suszonego ekstraktu z drożdży
  • 1 łyżeczka płatków kelp

 

Dodatkowo

 

Świeży burak liściowy lub szpinak

Przy podawaniu posypać kiełkami i szczyptą mielonego siemienia lnianego

 

Sposób przygotowania

 

  1. Wszystkie składniki wrzucić do wolnowaru i dobrze wymieszać. Przykryć i zostawić do gotowania.
  2. Przed podaniem przyprawić himalajską solą morską.

 

Porcja na 4 osoby.

Dodaj komentarz